Till första sidan
 
Sundsvalls Tidning, våren 1979
På bilden: Peter, Kerstin, Ubbe och Nicke

Texten lyder:

Det är Peter Byström, bas, Urban Björnström, trummor, Nicke Hasselberg, gitarr och Kerstin Jonsson, sång, som sedan ungefär tre månader kallat sig "INFERNO" tillsammans. Gruppen spelar punk. Dom känner för musikstilen.
- Punk är enkelt. Och varför ska man krångla till saker och ting, det är ju så jobbigt att leva ändå!

INFERNO har inte så många låtar ännu, men i gengäld är dom bra. Texterna är svenska. Man har bl a tonsatt "sökaren" en dikt av Erik Lindgren.

- Det är inga meningslösa texter påpekar gitarristen aggresivt. Det rör sig om åsikter! Något speciellt mål har man inte. Kanske en singel. Framförallt spelar men för att det är en av de få meningsfyllda sysselsättningar dagens samhälle bjuder på. Samhället förresten. Grupen är överens om att Sundsvalls kommun borde satsa mycket mer på de lokala banden. Fixa fram lite lokaler och ordna med konserter.
- Vi har ju visserligen en förstklassig studio...

Man spelar i Nickes källare. Nä, INFERNOS stora problem är inte lokalen utan utrustningen. Nya grejor är dyra. men man har i alla fall råd att bättra på utrustningen om det skulle vara nödvändigt.
- Vi delar nämligen instrument och sånt med en annan Sundsvallsgrupp SMUDGE.

INFERNO har haft en spelning. Det var på Musikforum. -Tyvärr är både musiken och publiken alldeles för ensidiga i Magasins-lokalerna tycker man i bandet. Den halvjazziga stilen borde blandas med den rockiga. Musikdiggarna borde inte splittra sig utan hålla ihop och kämpa för en förbättring av det lokala musiklivet.

- Fast de allra flesta tror nog att dom är chanslösa. Ingen tycker att det är någon idé att kämpa mot stenväggen. Kommunen alltså. Nicke ser bekymrad ut och kliar sig i huvudet. Någon häver upp ett asgarv som bryter tystnaden. -Äh, låt oss skita i framtiden. Det är nu vi måste leva.


<Tillbaks